Sabtu, 31 Mac 2018

Saat Magika Bersama TWB

Assalammualaikum...



Wahhh mcm sejarah jgk kes k.wim ni kan hehe.

Sebab xblh tahan tgk sahabat2 twb pakat buat blog tajuk yg hebat ni k.wim yg xpernah lansung buat seumur hidup ni pun nk jgk lah test2 bakat kan, mana tau kan bak kata pepatah perjalanan yg jauh bermula dr langkah yg pertama...ceh ceh ceh...

Ok ni kira blog pertama akk lah ni dgn kisah pun yg meletopppp...

Kalau korang yg rapat dgn akk mmg kenallah sapa akk ni, haishhh akk ni mmg suka sgt2 bab bisnes ni..mcm2 tau akk prnh buat...tggl nk berjaya je haa, hehe

Bak kata pepatah 'orang yg xpernah gagal tu adalah org yg xpernah mencuba sesuatu yg baru'

So akk xheran bab gagal ni, bg akk selagi kita blh bangkit berusaha selagi itulah maknanya kita dh berjaya...krn dr kegagalan tu kita dapat bljr banyak perkara dalam hidup kita ...btl x

Wehhh...pengalaman hidup tu mahal tau...itulah nilai ilmu sebenarnya...

Korang tau x sbb apa akk suka bisnes ni?

Sebab pertama sekali dulu akk pernah berkerja so mkn gaji la kan..jd korang sure fhm perangai org yg prnh pegang duit sndri ni kan...hahaha

Dan akk plk org yg mmg ego...akk bangga sgt2 tau sbb sejak bujang hgga kahwin, apa barang yg akk nak xprnh akk guna duit suami...semua duit sendri wpun akk surirumah ...bangga sgt2 tau hihi

Dan berniaga ni bkn mcm mkn gaji...tau2 ckp2 bln kita blh agak brp habuan kita kan...

Bila kita niaga fhm2lah, semua atas kpla kita, kita boss, kita kuli, kita segala2nya...nk lebih kena usaha lebih...tp niaga ni enjoyyyy sbb incm kita bkn hanya hujung bulan

Plg besttttt pulak bila bisnes tu ada konsep networking....hushhhhhh ni yg dinamakan the power of biznes jgklah..

Akk pegang ayat ni...if u want go fast, go alone BUT if u want go far, go together...wahhhhh akak suka akk suka

Bawah ni gambar2 kenangan akk dlm biz2 yg sblmni...






Dannnnn bermulanya saat magika akk bersama TWB ni apabila akk xtahan sgt tgk wall fb akk asyik kena bakar je stiap hari dek adik akk afzan ni hahaha...

Wehhhh bab buat duit dgn spa tu....sapa x suka kan...dahlah akk sndri pun mmg suka bab2 cantik ni hihi

Org pakai niqob pun nak cantik tau, haha

So akk pun cubalah dgn pkj yg kecikje masa tu...

Alhamdulillah percubaan yg mmg sgt2 dijangkakan tau...lps training trs setup spa...hahaha

Korang tau x cstmr2 akk kbykan semua dr org luar tau...kwn2 rapat?biasalah...dlm biz korang jgn haraplah kawan2 sekolah korang nk support klu ada pun blh hitung dgn jari , ini fakta tau

Sebabnya kebanyakan mereka bila kita buat biz, saat yg mrk nantikan ialah bila kita down, kita jatuh...dan inilah yg lagi membuatkan akk terussss pandang depan , yesss i will make it 💪💪💪

Well, korang kena igt rejection, kondem, perlian mrk semua tu adalah aset yg sgt2 bernilai unk korang bangkit terus meroket💣💣💣

Satu lagi akk syukur sgt2 asbab spa TWB ni jgk..akk dpt kluarkan bakat terpendam akk yg akk sndri xtau selamani akk ada tau hahaha...

Rupanya akk ni ada talent mengurut...iyolah kan klu xdipecahkan ruyung manakan dapat sagunya...ceh ceh...

Blh katakan bakat warisan lah ni kan sbb nenek akk dulu mengurut..tengokkkk rezeki Allah atur, siapa kita unk menolakkannya kan...

Bkn apa akk nmpk team Twb ni best sbb ukhwah mrk ni lain macam, persaingan yg sihat, saling bantu membantu...really really lain btllah dr team yg prnh akk join sblm ni....

Sbb apa, sbb team kita terutama Master ainul, athirah bkn hanya focus pada biz, tapi pada keyakinan kita ttg kudrad Allah, hubungan kita dgn Allah, pendek kata asas dia ....iman yakin....alhamdulillah

Susah nk cerita bab ni, better korang join dululah baru korang tau, in shaa allah bila kita ikut guide2 yg diberi dlm grp , telusss...mudahhh je rezeki tu dtg...sejuk dia lain macam tau...

Hishhh akk xdpt nk ceritalah bab ni...tp akk nmpk sgt2 allah hantar insan2 hebat kt akk masa akk tgh down sgt2, bkn senang nk move on tau bila kita pernah jatuh, huhuu...xpe smuani Allah dah tetapkan sbb Allah nk temukan akk dgn TWB nilah kan...





Nilah magicnya TWB ni💥💥💥

🌹enjoyyyy buat biz yg kita suka

🌹byk ilmu blh bljr...bkn ilmu buat duit shj ye...
     Lupa nk ckp dlm twb ada incm 5 penjuru tau, nnt bila dh join akk share psl       ni

🌹haaa..tgkkk akk yg bkn reti buat blog pun ttba dpt ilmu berblog ni hihi, ilmu gak ni

🌹ukhwah sesama team bestttt sgt2...mcm adik beradik tau

🌹persaingan yg sihat siap support each other lg tuuuu

🌹byk lagi lah weiii..nk kabo kt korang pun xtau cmne...hihi teruja btlll so         better korang join dulu k..

Lihat ukhwah bawah ni....jeng jeng jeng



Ni baru sikit tau...

Permulaan org katakan...xkenal maka xcinta kan...

Dan saat2 incm akk putus trs dr biz sebelumnya...asbab twb ni macam magnet duit je...syukur sgt2 ya Allah

Satu persatu Allah susun dan atur...

Alhamdulillah...so skrg akk tgh mencari talent2 yg serius unk bersama berganding dlm team TWB ni, cepat2 pm akk ye...

Fast action fast result...

Sedikit ingatan buat semua...

Nak berjaya kena buang ego...

Just follow apa org berjaya buat selagi xmelanggar syariat

Jommmm...jommmm ini kalilah kita berrrrjemaaahhh bersama team TWB

Jazakillah...adikku afzan yg byk bakar akk ko ni haha , wpun xprnh sekepala...tp dek TWB ni jd lainlah plk hihi...

Jazakillah Master Ainul, Athirah dan team yg sntiasa support dr awal pembabitan akk dlm ni...

Sayang korang ketat2....muaahhhhh

#twb_youth
#ummubeautydtouchspa
#homeandmobilespa

Kak Awim 019 257 0112



4 ulasan:

  1. Assalamualaikum..kak, hehe beat2 citer akk, terinspirasi bila membaca nya...kita pun sebahaguan dr team TWB, ank shye..syahida syukri, betul tu join twb byk ilmubyg kita dpt..termasuk rohaniah! Jemput ke blog x siap kita ye kak..jgn lupa comment hahahhaa..blog under renovation 😂 https://leylaluvya.com/saat-magika-bersama-twb/

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum..kak, hehe beat2 citer akk, terinspirasi bila membaca nya...kita pun sebahaguan dr team TWB, ank shye..syahida syukri, betul tu join twb byk ilmubyg kita dpt..termasuk rohaniah! Jemput ke blog x siap kita ye kak..jgn lupa comment hahahhaa..blog under renovation 😂 https://leylaluvya.com/saat-magika-bersama-twb/

    BalasPadam
  3. Nice sharing kak awim... 😍

    BalasPadam
  4. Seronok baca kak wim berceloteh😁

    BalasPadam